Monday, January 26, 2009

Epopeea unui bancher grec in romania- Episodul 1

Buna ziua,

In urma unor rugaminti, eu , Alexandros Kakalopuleos , va prezint potentialilor clienti cum decurge biznisul la romanica si cum se implementeaza know howul atenian in romanica. Incepem cu o descrierea unei zile de munca.

Luni ora 11.35 fix.

Ajung la birou , asa devreme ca Atena ( sau hedcuarteru') se scoala mai tarziu pe la 12.
Beau o cafea , fumez o tigara, mai beau o cafea. Vorbesc cu Nutzi sa vina diseara la apartamentul de protocol sa imi faca un masaj thailandez ca vremurile e grele si trebuie sa iau decizii nestresat.

Se face ora 14,00 ma duc la masa cu seful cel mare al bancii. Stam pana pe la 16.00 si apoi ne intoarcem la munca.

Angajatul romanu nu munceste , nu are echitatea muncii. Si e si prost, vine dimineata la 8.00 ( "ca asa scrie la contractul de munca" ) si vrea sa plece la 16.00 . Da-i dracu de prosti, nici acum nu s-au invatat cum se face bizniz.

Ma uit pe mailuri, da, iara poponarul ala de caramacalikis ne scrie mailuri cum sa marim profitabilitatea. Juma de ecran de obosesc cand citesc. Nu e bai , o chem pe Nutzi. Ii dictez un mail catre toti anganjatii firmei:

" De azi inainte ( Nutzi , ce zi e azi?), toate dobanzile la depozitele clientilor nostri se mareste cu 0.5% iar dobanzile la creditele cu ipoteca scade cu plus 3% ( ai scris , Nutzi).

Incepand de maine numai persoanele care are o functie mai mare de manager la banca noastra de mare succes are voie la cafea. Automatul de cafea se va posta langa portar care va fi obligat sa distribuie cafea gratis numai acelor angajati care are pe eticheta la gat ( Nutzi cum se zitze la eticheta de la gat , ahh legitimatia, scrie asa) functia de prim manager de produse exotice si super profitabile. Ceilalti sunt invitati sa isi aduca aminte ca e criza si ca nechezolul e foarte bun.

Cu stima,

Kakalopuleos
Chief Information Ofiter Gretzia Bank Bucharest headquarter


Ii spun lui Nutzi sa trimita exact ce am dictat. Trimite fata exact cum am dictat numai ca tuta nu scoate si ce i-am zis ei intre paranteze. Nu ii nimic sa vedem cine e destept la noi in banca.

Ma doare capul e deja ora 22.00 si sunt asteptat in club. Dar mai intai juma de ora cu Nutzi ca vrea si fata o promovare pe criza asta. E bune si imobiliarele astea de protocol la ceva.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home